Çıtır Soğanlı Burger

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

1 kırmızı soğan
3 çorba kaşığı Efsane un
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı Destan toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı Destan toz acı biber
1 çay kaşığı Rafine sofra tuz
Sole ay çiçek yağı 3 adet
Ekmecik hamburger ekmeği
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
4 adet Mutfağım hamburger köftesi
4 dilim Aknaz cheddar
2 adet Fıçı salatalık turşusu
4 tatlı kaşığı Bol bol barbekü sos
4 tatlı kaşığı Bol bol sarımsaklı mayonez
2 yaprak kıvırcık marul
Mutfağım kızarmış patates

• Bulamaç sos için, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 3 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz ve yarım su bardağı suyu tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar karıştırın.
• 1 kırmızı soğanı kalın yarım piyazlık doğrayın ve hazırladığınız karışıma batırıp kızgın ayçiçek yağında altın sarısı rengi alana dek kızartın.
• Kat kat burger için, 3 hamburger ekmeğini yanlamasına ikiye kesin.
• Ardından bir ekmeğin tabanını ve üst hafif tıraşlayın. Bu parçalar hamburgerinizin ara katı olacak.
• Geniş tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. Ardından ekmekleri bu yağda hafif renk alacak şekilde kızartın.
• Aynı tavaya hamburger köftelerini yerleştirin ve kızartın.
• Köfteyi çevirdikten sonra üzerine her bir köfte için 2 dilim cheddar peynirini yerleştirin ve tavının üzerini kapak ile kapatıp eritin.
• Bu sırada hamburger ekmeklerinin tabanına 4 tatlı kaşığı barbekü sos sürün.
• Sos sürdüğünüz tabana 2 yaprak kıvırcık, ince dilimlenmiş 2 adet salatalık turşusu ve 1 köfteyi üzerine yerleştirin.
• Ardından üzerini tıraşladığınız hamburger ekmeğini ara katman olarak yerleştirin ve üzerine sarımsaklı mayonez sürün.
• Mayonezin üzerine diğer hamburger köftesini ve kızarttığınız çıtır soğanları yerleştirin.
• Son olarak hamburger ekmeğine barbekü sos sürüp hamburgerinizi kapatın.
• Kızarttığınız çıtır soğanlar, patates kızartması ve bol bol soslar ile servis edin. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)