Vişneli Kebap

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

2 paket Emin dana kuşbaşı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan kekik

3 dal taze kekik

3 dal taze biberiye

1 su bardağı su

2 avuç donuk vişne

1 çorba kaşığı Serel üzüm pekmezi

1 çorba kaşığı Efsane un

1 dal taze soğan

 

·        Geniş bir kâseye 2 paket dana kuşbaşı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çorba kaşığı un ekleyip karıştırın. Etlerin tüm malzemelerle iyice karışmış olması gerekmektedir.

·        Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip tereyağını kızdırın. Kâsedeki malzemeleri tencereye ekleyip 5 dakika iyice kavurun. Bu sayede etler düdüklü tencere içerisinde bütünlüğünü kaybetmeyecekler. Kavrulmuş etlerin üzerine 1 avuç dondurulmuş vişne, 1 çorba kaşığı pekmez ve 3’er dal bağlanmış biberiye ile kekiği ekleyin. 1 su bardağı suyu tencereye koyup kapağını kapatın. Düdüklüyü 2 ayarında yani et seviyesine getirin ve düdüğü çıktıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin. 15 dakika sonunda düdüklünün kapağını açın ve hala sıcak iken 1 avuç dondurulmuş vişneyi ekleyip karıştırın.

·        Tel tel tandır tadında vişneli etler hazır. Dilerseniz yanında pirinç pilavı ve üzerine ince ince doğranmış taze soğan ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)