Sosyete Mantısı

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

 

2 adet Connex yufka

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

300gr Emin kıyma

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 kâse Dost yoğurt

2 diş sarımsak

1.5 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

3 dal taze kekik

1 çay bardağı sıcak su

4 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

·        Ufak bir sos tavasına 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip yağız kızdırın. Kızan zeytinyağının içerisine 1,5 çorba kaşığı domates salçası ve 3 dal taze kekik ekleyip kavurmaya devam edin. 3 dakika kavrulan salçanın üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin ve salça domates sosu kıvamına gelince ocağın altını kapatın.

·        Geniş bir kâse içerisine 300 gr kıyma, 2 adet rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip yoğurun.  1 adet yufkayı tezgâha alın ve ikiye katlayın. Yufkaları orta boy bir kâse ile keserek çemberler oluşturun. Her çember içerisine yoğurulmuş harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler ekleyin. Hafif ıslanmış yufkayı katlayarak harcı yufka içerisine gömün. Diğer çemberlere de aynı işlemi gerçekleştirin.

·        Hazırlanan mantıların üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 200 derece alt üst ızgara fansız sırında 30 dakika üzeri hafif renk alana kadar pişirin.

·        Bu aşamada 1 kâse yoğurt içerisine 2 diş sarımsak püresi ekleyip çırpın.

·        Ufak bir kâse içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı nane ekleyip kavurun.

·        Sunum tabağının tabanına hazırlanan domates sosundan üzerine çıtır çıtır mantılardan ekleyin. Mantıların üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve baharat yakılmış tereyağını ekleyin. Ağızlarda şölen oluşturacak pratik sosyete mantısı hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)