Dört Kaşık Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

 

1 çorba kaşığı Saban yeşil mercimek

1 çorba kaşığı Saban kırmızı mercimek

1 çorba kaşığı Saban kırık pirinç

1 çorba kaşığı Saban bulgur

1,5 litre sıcak su

1 tablet Hürrem tavuk bulyon

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı Destan nane

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 silme çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

1 su bardağı Dost yoğurt

1 adet Bili bili yumurta sarısı

1 çorba kaşığı Efsane un

 

           1’er çorba kaşığı yeşil mercimeği, kırmızı mercimeği, kırık pirinci ve bulguru bol suda yıkayın ve süzülen bakliyatları geniş bir tencereye alın.

           1,5 litre sıcak suyu 1 tablet tavuk bulyon ile karıştırın ve tencereye aktarın. Ocağın altını açıp bakliyatlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın.

           Ayrı bir kâseye 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı un ekleyin ve iyice çırpın. Haşlama suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu kâseye karıştırarak ekleyin. Bu sayede yoğurtlu karışım ılıyacak ve çorba içerisinde kesilmeyecek. 3 kepçe eklenmiş ve ılıyan yoğurtlu karışımı karıştırarak tencereye ekleyip karıştırın. Ocağın altını kısın.

           Geniş bir tavayı ocağa alın. Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. Tavaya 1 adet sıçan dişi kesilmiş soğanları ekleyin ve hafif renk alana kadar kavurun. Tavaya 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 çorba kaşığı naneyi, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Tavaya 1 kepçe çorbanın suyundan ilave edin ve çorbaya salçalı karışımı ekleyip karıştırın.

           Hem bereketi ile hem ağızlarda dolaşan lezzeti ile yemeğe dolamayacağınız Dört Kaşık çorbası emrinize amade. Dilerseniz Ramazan pidesi ve turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)