Bademli Armutlu Tart

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

 

3 su bardağı Efsane un

6 tepeleme çorba kaşığı Şafak toz şeker

1 paket Efsane vanilin

1 tutam Rafine Sofra tuz mix

200 gr soğuk Pervin tereyağı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 adet Bili bili yumurta

1 avuç Simbat badem

1 tatlı kaşığı Destan tarçın

5 adet kakule

5 adet karanfil

4-5 adet deveci armut

2 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri

 

·        Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip ısıtın. 4 çorba kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tarçını, 5 adet dövülmüş kakule ile 5 adet dövülmüş karanfili, 1 avuç bademi ve son olarak 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış deveci armudunu tavaya ekleyin. Tüm malzemeleri yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Armutlar suyunu salacaktır.

·        Mutfak robotuna 3 su bardağı un, 1 paket vanilin ve 4 çorba kaşığı toz şeker ekleyin. Toz malzemeleri ufak bir çekim ile karıştırın. Toz karışım düşük devirde dönerken içine 200 gr küp kesilmiş soğuk tereyağını tane tane ekleyin. Hazne içindeki toz malzeme kum kıvamına gelince içine 1 adet yumurta ekleyip 2 dakika daha düşük devirde çevirin. Hamuru tezgaha alın ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Gerekirse bu aşamada bir tutam un eklemeniz gerekebilir. Hamuru streçleyin ve buzdolabında yarım saat bekletin.

·        Hamuru 2 yağlı kağıt arasında serçe parmak kalınlığında açın. Çapı 25 cm genişliğinde bir çember oluşturun. Bu işlemi tart kalıbını hamurun üzerine koyup çemberinden 3 parmak daha geniş olacak şekilde de hesaplayabilirsiniz.

·        Tart kalıbını yağlayın ve açılan hamuru tart kalıbına yerleştirin. Hamuru kalıba iyice bastırarak sabitleyin ve kalıptan artan kenarları keserek ayırın. Tartın içindeki hamuru bir çatal yardımı ile delin ve içini bir yağlı kağıt ile örtün. Yağlı kağıt üzerine fırınlama bakliyatlarını ekleyin. Bu sayede hamur orantısız bir şekilde kabarmayacaktır. Tartı 180 derece alt üst fansız olarak 20 dakika pişirin. 20 dakika sonunda üzerindeki yağlı kağıt ile bakliyatları alın ve hamuru 10 dakika daha pişirin.

·        Tart kurabiyesini fırından çıkartın ve 5 dakika ilk sıcağını atana kadar bekleyin. Tart kurabiyesinin üzerine önceden hazırlanmış armutlu karışımdan ekleyin ve kalan hamur parçasını uzun fitiller halinde kesip hamurun üzerine örgü olarak desen verin. Bu şekilde tartı 10 dakika üzeri hafif renk alana kadar pişirin.

·        Fırından çıkan armutlu tartı 5 dakika sonra kalıbından çıkartın ve sunum tabağına koyun. Tartın üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri serpin. Kıyır kıyır armutlu tart hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)