Kadayıf Topları

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

 

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 su bardağı Dost süt

2 su bardağı Efsane un

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

2 avuç kavrulmuş tel kadayıf

3 adet Bili bili yumurta

3 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

 

İçi için,

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 su bardağı Saban yeşil mercimek

1 adet büyük soğan

2 diş sarımsak

Yarım paket Kerem labne

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan pul biber

 

·        Tencereyi ocağa alın. Tencereye 1 litre su ve 1 su bardağı yıkanmış yeşil mercimek ekleyip karıştırarak 20 dakika haşlayın. Haşlanmış mercimekleri süzün.

·        Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın. Kızan tereyağına küp doğranmış soğan ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başlayınca tavaya 1 çorba kaşığı domates salçasını, haşlanmış yeşil mercimekleri, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın ve ilk ısısı gidene kadar 5 dakika karıştırarak soğutun. Soğumuş mercimekli harç içine yarım paket lebne ekleyip karıştırın.

·         Başka bir tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı erimeye başlayınca 2 su bardağı sütü tavaya ilave edin. Tavaya 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırarak pişirin. Un kavrulmaya ve birleşmeye başlayacak. Bu aşamada bir hamur haline gelecek. Hazırlanan hamuru tezgâh üzerinde arada karıştırarak soğutun.

·        Hamur üzerinden ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve avuç içinde açarak genişletin. Her hamurun içine mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı kadar ekleyin ve ucu huni olacak şekilde birleştirin.

·        3 adet yumurtayı bir kâse içinde çırpın ve ayrı bir kâse içine kadayıfları ekleyin. Hazırlanan huni şeklindeki hamurları önce yumurtaya sonra kadayıflara bulayın.

·        Derin bir tencere içine yarım litre Ayçiçek yağı koyun ve kızdırın. Kızmış Ayçiçek yağına hazırlanan kadayıflı hamurları ekleyin ve her yüzü kızana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın.

·        Kızarmış kadayıf toplarını sunum kâsesine alın. Dilerseniz sunum tabağına sarımsaklı mayonez ve süzme peynir ile bir sos ilave edip zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)