Zencefil Kurabiyeli Yaş Pasta

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 12 dakika

 

 

5 çorba kaşığı Pervin tereyağı (140 gr)

Yarım su bardağı Şafak toz şeker

1 adet Bili bili yumurta sarısı

2,5 su bardağı Efsane un

1 paket Destan kabartma tozu (elenmiş)

Yarım çay bardağı Serel üzüm pekmez

Yarım çorba kaşığı Destan tarçın

1 tatlı kaşığı toz zencefil

2 paket PastaMilan pasta keki

2 su bardağı Dost süt

2 paket Daphne krem şanti

2 çorba kaşığı Destan hindistan ceviz

3 adet Trabzon hurması

 

·        Geniş bir kâse içine 5 çorba kaşığı oda ısısında tereyağını ve 5 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar karıştırın. 1 adet yumurta sarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Harcın içine 2 çorba kaşığı üzüm pekmezini, 2 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı tarçını ve 1 tatlı kaşığı toz zencefili ekleyin. Kâsedeki malzemeleri yoğurun ve ele yapışmayacak bir doku elde edildiğinde hamurun üzerini kapatıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sayede içinde tereyağı katılaşacak ve açması daha kolay olacaktır.

·        Dinlenmiş hamuru tezgâha alın ve kavanoz altı inceliğinde açın. Farklı kalıplar kullanarak hamur üzerinde şekiller çıkarın. Ev şekilleri için ise elinizde kalıplar yok ise dikdörtgen bir hat oluşturun. Bu dikdörtgen hattın uçlarını elinizdeki kalıplar ile ayırın ve farklı motiflerde çatılar oluşturun. Elde edilen hamur kalıplarını yağlı kâğıt konulan fırın tepsisine dizin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış alt üst fansız fırında 12 dakika pişirin.

·        Bu sırada 2 su bardağı sütü ve 3 adet Trabzon hurmasının içini bir kâseye alın ve iyice karıştırın. Ayrı bir kâsede 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü el mikseri ile çırpın. 2 paket pasta tabını tezgâha açın ve hepsine Trabzon hurmalı sostan bir fırça yardımı ile sürün. Tabanın altını bir tabağa alın ve üzerine krem şantiden ince bir tabaka sürün. Krem şanti üzerine sos içinde ezilmeyen Trabzon hurmalarından koyun. Dilerseniz ek olarak dilimleyerek de ekleme yapabilirsiniz. Trabzon hurmalarının üzerine ince bir kat daha krema sürün ve ikinci katı koyun. Bu aşamayı son kata gelene kadar tekrarlayın. En son katta pastanı üzerine ve yanlarına sadece krem şanti sürün ve spatula ile yayın. Kremadan 3 çorba kaşığı kadar ayırın.

·        3 çorba kaşığı kremayı ince uçlu bir sıkma torbasına koyun ve evlerin üzerlerini bu krema ile süsleyerek kapı, pencere gibi detaylar oluşturun.

·        Kurabiyeleri pastanın yanlarına yapıştırın. Birkaç kurabiyeyi de pastanın üstüne koyabilirsiniz. Pastaya bir tutam Hindistan cevizi serpin.

·        Kış aylarının sıcacık ev ortamını yansıttığınız zencefil kurabiyeli Trabzon hurmalı pasta hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)