Milföy Payları

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

10 yaprak Lezzethane milföy

5 adet mantar

Yarım soğan

4 adet çeri domates

1 adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber

4-5 adet Tombik piliç kokteyl sosis

4 adet hindi füme

4 adet Emin Antep fıstıklı salam

2 çorba kaşığı Kerem labne

1 parça Dost süzme peynir

1 çay kaşığı Destan kekik

1 çay kaşığı Destan kırmızı tatlı toz biber

1 çay kaşığı Destan toz karabiber

1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

 

·        5 adet mantarı iri halkalar halinde kesin. Tavayı ocağa koyun ve 1 çorba kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulmuş mantarları bir köşede soğutun.

·        Bu sırada yarım soğanı piyazlık, 4 adet çeri domatesi ortadan ikiye bölün. Bir kâseye 2 çorba kaşığı labne ile 1 küçük kare süzme peyniri koyun. Peynir ve labneyi ezerek karıştırın.

·        Fırın kağıdını tezgâha yayın. 9-10 yaprak milföyü kağıdın üzerine bir halka oluşacak şekilde yan yana dizin. Milföylerin ekleme yerlerini eliniz ile bastırarak bütünleştirin. Milföylerin dışa dönük kısımlardan 4-5 adet üçgen parça çıkartın. Bu parçaları da rulo yapıp aynı an da fırına verebilirsiniz.

·        7 adet kokteyl sosisi hamurun içe yakın bölgesine dizin. Sırası ile yarım piyazlık doğranmış soğanı, 5-6 dilim çeri domatesi, kavrulmuş mantarları, labneli süzme peynir püresini, 4 adet Antep salamı ve en son 6 adet hindi fümeyi ekleyin. Tüm malzemelerin üzerine 1 çorba kaşığı toz kekik ve 1 çorba kaşığı kırmızı pul biberi serpin. Milföyün sivri uçlarını yuvarlak kısma doğru gererek katlayın ve uç hamura yapıştırın. Hamurun üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı sürün.

·        Çember şeklindeki malzemeli hamuru fırın tepsisine aktarın ve 180 derece 15 dakika fansız orta raf fırında pişirin.

·        Çıtır çıtır milföy ve bol malzemeli iç harcı ile paylaşımlık milföy payları hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)