Çikolatalı Lava Kek

12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay Hazırlık süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 12 dakika Keki için; 6 kare paket Buono bitter çikolata (420 gr) 4 çorba kaşığı Efsane un (70 gr) 8 tepeleme çorba kaşığı Şafak pudra şekeri (220 gr) 4 Bili bili yumurta 4 Bili bili yumurta sarısı 8 çorba kaşığı Pervin tereyağı (200 gr) Tepsi için; 1 çorba kaşığı Pervin tereyağı 2 çorba kaşığı Daphne kakao Üzeri için; 1 avuç Simbat çam fıstığı •Fırını alt-üst fansız 200 derecede çalıştırın. •6 paket çikolatayı bıçakla kabaca parçalayın. Dilerseniz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. •Bir tencerenin içerisine su ekleyip kaynatın. Tencerenin üzerine tencereden büyük bir kâse yerleştirin. Burada kâsenin tabanının suya değmemesi önemli. Tencerenin altını kısın. •Çikolataları kâseye ekleyin. Karıştırarak çikolataların erimesine yardımcı olun. •Kâseyi tezgâha alın ve içine 8 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Karıştırarak tereyağını eritin. Bu işlem çikolataya hem kıvam hem de parlaklık kazandıracak. Çikolatayı iyice soğuması için kenara ayırın. •4 adet yumurta, 4 adet yumurta sarısını bir kâseye ekleyin ve karıştırın. 8 tepeleme çorba kaşığı pudra şekerini azar azar yumurtalara ekleyerek karıştırın. Dilerseniz mikser de kullanabilirsiniz. Soğuyan çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. 4 çorba kaşığı unu eleyerek karışıma azar azar ekleyin. Elemek topaklanmasını engelleyecektir. •1 tatlı kaşığı tereyağıyla ve 2 çorba kaşığı kakao ile kalıpları yağlayıp kakao serpin. Karışımı pişirme kabındaki 12 bölüme paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırının ortasına gelecek şekilde, 12 dakika pişirin. Fırından çıkan kekleri 1-1,5 dakika dışarda bekletin. •Kenarlarının yapışmadığından emin olun ve bir tahtaya ters çevirin. Küçük bir kaşığın tersi ile kenarlarını ayırabilirsiniz. •Sunum tabağına alıp üzerine toz çam fıstığı ekleyin. Sıcak akışkan içi ve toz çam fıstığı ile yemelere doyamayacaksınız.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)