Sini Oruğu

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor Hazırlık süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 30 dakika Hamuru için; 200 gr Emin kıyma 1 su bardağı Saban köftelik bulgur 1 adet orta boy patates 1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası 1 tatlı kaşığı Destan kimyon 1 tatlı kaşığı Destan pul biber Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz Yarım çay kaşığı Destan karabiber Kıymalı harcı; 200 gr Emin kıyma 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası 1 tatlı kaşığı Fıçı nar ekşisi sosu 1 avuç Simbat ceviz 3 çorba kaşığı Pervin tereyağı Yarım çay kaşığı Destan karabiber Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz Üzerine; 1 avuç Simbat çam fıstığı 1 kahve fincanı Sırım zeytinyağı •Hamuru için; 1 adet orta boy patatesi soyup, ince ince doğrayın. 1 ve çeyrek su bardağı suda, yumuşayıncaya kadar Haşlayın. Ateşten aldıktan sonra tenceredeki suyla birlikte, çatalla ezip, 1 su bardağı köftelik bulguru ilave edin. Bulgurla birlikte de biraz karıştırıp kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. •Kıymalı içi hazırlarken; Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağı eritin. 200 gr kıymayı 2 adet incecik doğranmış soğanla tavada karıştırarak pişirin. Yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi sosu, 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edin. Kıyma suyunu tamamen çekip, tavanın dibi hafif tutuncaya kadar kavurun. Bu karışımı ateşten alıp soğumaya bırakın. İnce doğranmış ½ su bardağı ceviz içini yağsız tavada 2 dakika ısıtın. Kıymaya karıştırın. Soğuduktan sonra bu karışıma 200 gr kıymayı ,1 tatlı kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı pul biberi, ½ çay kaşığı tuzu ve ½ çay kaşığı karabiberi ilave edin. Mutfak robotunda veya ellerinizle macun kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Hamurlardan biri diğerinden azıcık daha fazla olsun. Tezgâha geniş bir parça streç film serin. Hamurun bir parçasını üzerine alın. Onun üzerine bir parça streç film yayın ve hamura yarım cm kalınlığında olacak şekilde, kullanacağınız fırın kabının şeklini vererek açın. Üzerindeki streç filmi alın. Pişireceğiniz kalıba bir miktar zeytin yağı gezdirin. Açtığınınız hamuru alttaki streç yardımı ile kalıba ters olarak yerleştirin. Streç filmi çekip alın. Kenarlardaki fazla hamurları alın. Hazırladığınız kıymayı kaptaki hamurun üzerine yayın. İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın. Kenarlarını tahta bir bıçakla veya bıçağın tersiyle streç film üzerinden düzeltin. Ortasını bir bardakla yuvarlak olarak yine streç film üzerinden kesin. Ardından kenarlara doğru dilimleyin. Üstteki streç filmi alın. Üzerine 1 avuç çam fıstığı serpin. •180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin. Yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapın. Not: Üzerine zeytinyağı yerine, eritilmiş tereyağı da gezdirebilirsiniz.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)