3 Renkli Havuç Tarator

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay Hazırlık süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 5 dakika 7 adet havuç 3 adet kabak Çeyrek mor lahana 4 diş sarımsak 6 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı 500 gr Dost yoğurt 4,5 çorba kaşığı Bol bol mayonez 3 çay kaşığı Rafine Sofra tuz 3 çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi 1 avuç Simbat ceviz içi Yarım avuç Simbat çiğ karışım •7 adet havucu, 3 adet kabağı rendeleyin. Çeyrek mor lahanayı ince ince kesin ve çeyrek çay kaşığı tuz ile ovun.4 diş sarımsağı ince ince doğrayın. •Tavayı ocağa alın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdırın. Kızan yağ içerisine rende havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Havuçları ayrı bir kâseye alın. Aynı tayada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip bu seferde suyu sıkılmış kabakları kavurun. Kavrulan kabakları kenara ayırın. •Geniş bir kâseye 500 gr yoğurt, 4,5 çorba kaşığı mayonez,3 çorba kaşığı üzüm sirkesi ve 3 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. En son içine parçalanmış 1 avuç ceviz içini ekleyin. •3 adet küçük kâse alın ve 1 kâsenin içine havuçların yarısını ekleyin. Diğer iki kâseye ise kalan havuçları paylaştırın. Az olan havuçlu kâsenin birine kabakları, diğerine ise mor lahanayı ekleyin. Yoğurtlu harcı 3 eşit miktarda paylaştırın. 3 kâseyi de iyice karıştırarak yoğurda bulayın. •Sunum tabağının başına havuçlu tarator, ortasına lahanalı tarator son kısmına ise lahanalı taratoru ekleyin. Üzerlerine ince ince parçalanmış çiğ karışım kuru yemişleri serpin. Efsane bir lezzet olan 3 renkli havuç tarator hazır. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)