Marlenka

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

3,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 su bardağı Şafak toz şeker

4 adet Bili bili yumurta

150 gr Balkaşık bal

6 su bardağı Efsane un

1 tatlı kaşığı Destan karbonat

 

1 paket Dost krema

1 paket Daphne krem şanti

Yarım paket Kerem kaymak

3 çorba kaşığı Balkaşık bal

1 çay kaşığı Dost süt

3 paket Süsse fındıklı bisküvi

 

 

·        Geniş bir pilav tenceresini ocağa alın. Tencereye 3,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Kızan tereyağına 1 su bardağı toz şeker ve 150 gr bal ekleyerek ısıtın. Isınıp eriyen şekerlerin üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu aşamada karıştırarak pişirin. Tencereye hızlı bir şekilde 4 adet çırpılmış yumurta ve 3 su bardağı unu ekleyip karıştırarak soğutun. Soğumaya başlamış harç içerisine 3 su bardağı un ilave edin ve el yardımı ile tezgâhta hamuru yoğurun. Gerekirse 2 çorba kaşığı un ekleyebilirsiniz. Hamuru iyice yoğurun ve dinlendirin.

·        Hamuru tezgâh üzerinde yağlı kâğıda koyun ve hamuru açmaya başlayın. Hamurun ince açılması önemli. Hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı çatal yardımı ile delin. Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarında 160 derece fırında 8 dakika pişirin.

·        1 paket krem şantiye 1 paket krema, 1 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı bal, yarım paket kaymak ekleyip çırpın. Sert bir kıvam elde edince şantiyi buzdolabında hazır bekletin.

·        Fırından çıkmış soğumuş kurabiyeleri süt ile ıslatın. Her bir kat üzerine hazırlanan şantiden ekleyin. Bu işlemi elinizdeki malzeme bitine kadar tekrarlayın. En son kurabiyeleri şanti ile kaplayın. 3 paket fındıklı bisküviyi ufalayın. Şanti ile kaplanmış pastaya bisküvileri yapıştırın. Marlenka pastasının üzerine bal gezdirin.

·        Ağızlarda şölen yaratacak ballı bisküvili marlenka hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)