Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 adet soğan

500 gr bal kabağı

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 su bardağı Dost Doğal süt

Yarım litre sıcak su

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

3 parça Emin dana pastırma

Bir parça Dost süzme peynir

2 çorba kaşığı Dost krema

 

·        Tencereyi ocağa alın ve içerisine 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ocağın altını açın ve yağı kızdırın. Kızmış yağ içerisine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. Hafif yumuşayan soğanların içerisine 500 gr doğranmış bal kabağı ekleyin. Bal kabaklarını hafif kızarana kadar kavurun. Bu sayede lezzeti ikiye çıkacaktır. 3 diş sarımsağı ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.

·        Kavrulmuş sebzelere 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. 1 su bardağı süt ve yarım litre sıcak suyu ekleyip kaynaya kadar karıştırarak pişirin. Bal kabağı çorbası kaynamaya başlayınca içindeki bal kabaklarını kontrol edin. Bal kabakları yumuşamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve el blendırı ile çorbayı çekin.

·        Ayrı küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı atın ve kızdırın. Kızmış tereyağına 3 parça pastırma ekleyip arkalı önlü pişirin.

·        Çorbaları kâselere alın ve birer parça pastırma, bir tutam ufalanmış peynir ve bir parça krema ekleyin. Dilerseniz üzerine kabak çekirdekleri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)