Vişneli Muffin

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

 

5 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1,5 su bardağı Şafak toz şeker

1 paket Destan vanilin

2 adet Bili bili yumurta

1,5 su bardağı Efsane un

½ su bardağı Yazgan mısır nişastası

1 tatlı kaşığı Destan kabartma tozu

1 tutam Rafine sofra tuz

½ su bardağı Dost süt

 

İçi için;

10 tatlı kaşığı İlkgün vişne reçeli

 

Üst kreması için;

1 paket Daphne krem şanti

1 su bardağı Dost süt

 

Süsleme için;

1 paket Buono Bitter çikolata

12 adet çilek

 

 

 

·        Fırını alt üst fansız 175 dereceye ayarlayın.

·        5 çorba kaşığı tereyağıyla 1,5 su bardağı şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından 1 paket vanilini ve 2 adet yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.

·        ½ su bardağı süt, 1,5 su bardağı un,1/2 su bardağı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu ve 1 tutam tuzu eleyerek karışımın içine ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.

·        Muffin kalıplarına kapkek kâğıtlarını yerleştirip hazırladığınız karışımı kabın yarısından bir parmak fazla olacak şekilde pay edin.

·        Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip tel ızgara üzerinde soğutun.

·        Ayrı bir kâseye 1 paket krem şantiyi ekleyin. Üzerine 1 su bardağı soğuk sütü ekleyip kabarana kadar 3 dakika çırpın. Hazırlanan kremayı sıkma torbasına aktarın.

·        Keklerin ortasını bir pipet yardımı ile açın ve içine vişne reçeli ekleyin.

·        Keklerin üst kısmına hazırlanan kremayı sıkın. En son bitter çikolata rendesi ve çilek ile süsleyin.

Birbirinden lezzetli ve bir görsel şölen yaratan muffinler hazır. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)