Yoğurtlu Cevizli Deniz Börülcesi

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi 20 dakika

 

 

 

2 bağ deniz börülcesi

2 parça kaşığı Yurdum közlenmiş kırmızı biber

3 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt

2 çorba kaşığı Yurdum közlenmiş patlıcan

3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı Karabiber

1 avuç Simbat ceviz içi

10 adet İnci yeşil zeytin

 

·        Geniş bir tencereye 2 litre su doldurun ve kaynayana kadar ısıtın. Kaynayan suya 2 bağ deniz börülcesini her yeri suya değecek şekilde yerleştirin. 15 dakika kaynar suda haşlayın ve soğuk, buzlu suya çıkartın. Bu sayede hem daha hızlı soğacak, hem de daha hızlı kılçıklarından ayrılacak. Deniz börülcelerinin saplarından tutarak kılçıklarından ayırın.

·        Kılçıklarından ayrılmış deniz börülcelerini bir kâseye koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan, 1 avuç parçalanmış ceviz içi, 10 adet yeşil zeytin, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 adet ince ince doğranmış közlenmiş kırmızı biber ekleyip karıştırın.

Salatayı sunum tabağına alın ve üzerine 3 çorba kaşığı çırpılmış süzme yoğurt ekleyin. Sunum için yoğurdun üzerine zeytinyağı ve bir tutam kırmızı toz biber ekleyin. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)