Sütlü Kabak Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay 

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

5 adet yeşil kabak

1 adet soğan

3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

2,5 çorba kaşığı Efsane un

2.5 su bardağı Dost süt

2.5 su bardağı su

1 çay kaşığı Rafine Sofra Tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

Yarım paket Dost krema

3-4 dal taze fesleğen

1 avuç Simbat kaju

1 adet Hürrem tavuk bulyon

 

 

·        Orta boy bir tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın. Tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı kızmaya başlayınca tencereye 1 adet ince ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

·        5 adet kabağı küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar ile birlikte 2-3 dakika daha kavurun.

·        Tencereye 2,5 çorba kaşığı un ekleyin ve unun kokusu çıkıp hafif renk değiştirene kadar 2 dakika kabaklar ile kavurun.

·        Bir sürahide 2,5 su bardağı sıcak suya 1 adet tavuk bulyon ekleyin ve bulyon eriyene kadar karıştırın. Tencereye bu karışımı ekleyin ve üzerine 2,5 su bardağı süt ekleyip iyice karıştırın. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. yumuşamış kabakları el blendırı ile pürüzsüz olana kadar çekin. Ocağın altını kapatın ve çorba oda ısısına gelene kadar bekletin.

Oda ısısına gelmiş kabak çorbasını kaselere doldurun ve üzerine 1’er çorba kaşığı krema gezdirin. Her bir kâseye bir tutam kaju ekleyerek sunumu ve lezzeti iki katına çıkartın. İçtikçe içirecek lezzet deposu, sağlıklı sütlü kremalı kabak çorbası hazır. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)