Milföy Sandviç Pasta

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Pişirme süresi: 15 dakika

Hazırlık süresi: 20 dakika

 

 

4 adet Lezzethane milföy

8 çay kaşığı Balkaşık bal

2 adet muz

1 paket Daphne pasta kreması

1,5 su bardağı Dost doğal süt

1 çorba kaşığı Destan tarçın

2 çorba kaşığı Şafak pudra şeker

1 avuç Simbat Antep fıstığı

 

?        Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıt üzerine 12 parça halinde yaklaşık 1 çay kaşığı büyüklüğünde bal sıkın. 12 adet bal üzerine 12 dilime kesilmiş muzları ekleyin. 1 adet milföy alın ve 8 kare parçaya bölün. Aynı şekilde bir tepsi daha hazırlayın ve diğer milföyleri de ballı muzlu tepsilerin üzerlerine kapatın. Bu aşamada milföyleri hafif köşelerden bastırabilirsiniz.

?        Milföyleri 180 derece fanlı üst ızgara ayarında ya da fansız üst ızgara ayarında 15 dakika üzerleri renk alana kadar pişirin. Güzelce altın rengine dönen milföyleri soğuduktan sonra yağlı kâğıttan çıkartın.

?        Geniş bir kâseye 1 paket pasta kreması koyun ve üzerine 1,5 su bardağı soğuk doğal süt ekleyin. 3 dakika kadar önce düşük devamında yüksek hızda çırparak kremayı hazırlayın. Kıvam alan kremaya 1 çorba kaşığı tarçın ilave edip karıştırın.

?        Muzlu milföylerin bir yüzüne tarçınlı kremadan şişkin bir şekilde sürün. Diğer muzlu milföyü kremanın üzerine kapak olarak şekilde kapatın. Diğer milföylere de aynı işlemi gerçekleştirin.

?        Milföylerin üzerlerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri serpin ve hepsinin üzerine bir tutam toz Antep fıstığı ekleyerek sunumu daha farklı bir lezzete getirin

?        Oldukça hafif ve yemesi kadar yapması da bir o kadar kolay milföylü sandviç pasta sofralarda yerini almaya hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)