Zeytinyağlı Enginar Dolması

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Pişirme süresi: 15 dakika

Hazırlık süresi: 15 dakika

 

 

4 adet yapraklı enginar

1 su bardağı Efsane yasemin kokulu pirinç

1,5 çay bardağı Sırım zeytinyağı

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

1 orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tepeleme çay kaşığı Destan karabiber

1 tepeleme çay kaşığı yenibahar

2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu

3 su bardağı sıcak su

 

·        4 adet yapraklı enginarın yanlarda yaprakları kalacak şekilde açarak bir çanak oluşturun. Dilerseniz bu şekilde satın da alabilirsiniz. Enginarları düdüklü tencereye yerleştirin.

·        Ayrı bir kapta 1 su bardağı yıkanmış yasemin kokulu pirinç,1 çay bardağı zeytinyağı, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 1 orta boy ince ince kesilmiş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı yenibahar ekleyip iyice karıştırın. Karışımı enginarların içine havalı bir şekilde bastırmadan yerleştirin. Pirinçlerin enginarların yapraklarına da dolmasına özen gösterin.

·        Enginarların üzerine 2 çorba kaşığı limon suyu ve 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Dilerseniz bu aşamada 3 su bardağı sıcak su yerine 3 su bardağı portakal suyu ile de yapabilirsiniz.

·        Düdüklünün kapağını kapatın ve 1 ayarında yeşil çember çıkana kadar orta ateşte pişirin. Yeşil çember çıkınca ocağın altını kısın ve 8 dakika kısık ateşte pişirin.

·        Tencereden çıkarttığınız enginarların sunum tabağına alın ve üzerine tencerenin altında kalan lezzetli sudan ekleyin. Dilerseniz dereotu ile servis edebilirsiniz. Sağlık deposu enginar dolması emrinize amade.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)