Köfteli Yoğurt Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

 

 

100 gr Emin dana kıyma

4 su bardağı Dost yoğurt

1 çay bardağı Efsane pirinç

1 çay bardağı Saban ince bulgur

1 adet Bili Bili yumurta sarısı

1.8 litre su

2 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Efsane un

1 çorba kaşığı Yurdum domatesi salçası

3 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çorba kaşığı Destan nane

1 tatlı kaşığı Destan nane

1 tatlı kaşığı Destan kekik

1 çay kaşığı Destan pul biber

 

·        Tencereyi ocağa alın ve içerisine 1,8 litre yaklaşık 9 su bardağı suyu ekleyin. Isınan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı pirinç ekleyin. Arada karıştırarak 10 dakika usul usul pişirin.

·        4 su bardağı yoğurdu bir kâseye alın ve üzerine 1 adet yumurta ekleyerek karıştırın. Taneli yoğurt parçalarının kâsede kalmadığına emin olun. Pirinçli sudan 4-5 kepçe kadar ekleyerek ılıştırın. Bu çorbanın kesilmesini engelleyecektir. Yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve karıştırın.

·        1 çay bardağı ince bulguru cam bir kâseye alın, üzerini kapatacak kadar kaynar su ekleyin. Üzerine bir kapak kapatın ve bulgurun suyu çekmesi için kenara alın.

·        Geniş bir kâseye 100 gram kıymayı, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 tatlı kaşığı kekiği, 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 çorba kaşığı unu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı pul biberi ve en son şişen bulgurları ekleyin. Karışımı 1 – 1,5 dakika yoğurun ve bilyeden daha küçük parçalar kopartıp bezeler yuvarlayın. Köfteleri kaynayan pirinçli karışıma ekleyin 10 dakika kısık ateşte usul usul pişirin. Ateş çok harlı olursa köfteler dağılabilir.

·         2.5 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alın eritin. İçerisine 1 dolu çorba kaşığı kuru naneyi ekleyin. Kısık ateşte 1 dakika pişirin. Naneli tereyağını ve 1 tatlı kaşığı pul biberi çorbanın üzerine ekleyince çorbanız emrinize amade.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)