Bezelyeli Tavuklu Makarna

4-6 Kişilik

Tarif

 

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

 

1 paket Pasta Veneta makarna

Yarım paket Tazem piliç parmak bonfile

1 paket Mutfağım bezelye

Yarım bağ fesleğen

Yarım çay bardağı Fıçı limon suyu

1 avuç yer fıstığı

2 diş sarımsak

Yarım paket Dost kaşar peynir

Yarım Dost krema

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çorba kaşığı Destan kırmızı toz biber

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çorba kaşığı Destan karabiber

 

·        Tencereyi ocağa alın ve 1 litre su ekleyip kaynatın. Kaynayan suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. 1 paket makarnayı 5 dakika karıştırarak haşlayın. Haşlanmış makarnaları süzün. 5 dakika makarnaya az gelmiş olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat pişirme işlemini sos ile devam ettireceksiniz.

·        Çözülmüş ya da 3 dakika haşlanmış bezelyeleri mutfak robotuna alın. Devamında 1 avuç yer fıstığı, yarım bağ fesleğen, 2 diş sarımsak, yarım paket kaşar peyniri ve yarım çay bardağı limon suyu ekleyin. Robotu 5 dakika kadar aralıklarla çalıştırın. Bu sırada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Eğer karışım fazla püreli geldiyse makarna suyu ekleyerek kıvamı daha yumuşatabilirsiniz.

·        Tavayı ocağa alın ve 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Kızan yağa parmak bonfileleri ekleyerek arkalı önlü 10 dakika kızartın. Kızaran bonfileleri ayrı bir tabağa aktarın.

·        Tavayı temizlemeden bezelyeli harçtan ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tavaya yarım paket krema ve 3 kepçe makarna suyu ekleyin. Bezelyeleri iyice karıştırarak açın ve makarnaları üzerine ekleyin. Makarnaların bezelyeli karışıma bulayın. Üzerine ızgara piliç bonfileleri ekleyin.

·        Dilerseniz 1 avuç bezelye ekleyerek sunumu daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

·        Efsane bezelyeli makarna yemeye hazır. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)