Yüksük Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

 Yarım paket Emin kıyma

3 su bardağı Mutfağım mantı

3 avuç haşlanmış veya 200 gr Saban nohut

1 adet soğan

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1,5 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan pul biber

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 dolu çorba kaşığı Destan kuru nane

1,5 litre sıcak su

 

 

·   2 adet soğanı mutfak robotunda küp küp yemeklik olacak şekilde çekin. Bas çek yaparak çalıştırırsanız soğan suyunu bırakmadan ufacık doğrayabilirsiniz.

·  Büyük bir tencereyi ısıtıp yarım paket kıymayı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Dilerseniz 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz tencere ısınırken. Kıymalar kavrulup renk değiştirince üzerine soğanları ekleyin ve önce yüksek ateşte, soğanlar biraz şeffaflaşınca orta ateşte kavurmaya devam edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra içine 1 çorba kaşığı biber salçası ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

·    Tencereye 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin. Üzerine 1,5 litre sıcak su koyun. Su hafif kaynamaya başlayınca, 3 avuç haşlanmış nohut ve 3 su bardağı mantı ekleyin. Mantılar yaklaşık 5 dakika içinde açılacaktır.

·    Çorba kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika karıştırarak pişirin.

·        Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 dolu çorba kaşığı kuru naneyi kızdırın. Bu karışımı tencereye ekleyip bir tur daha karıştırarak lezzetlerin birbirine girmesini sağlayın.

·        Soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak lezzet dolusu çorbayı dilerseniz 1 kaşık süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)