Terbiyeli Kış Çorbası

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

   

1 adet havuç

1 adet patates

Yarım adet kereviz

1 dal pırasa

1 adet soğan

1 litre sıcak su

1 kahve fincanı Cardella arpa şehriye

Yarım su bardağı Dost günlük süt

1 tablet Hürrem et bulyon

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 adet Bili Bili yumurta sarısı

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

 

·        Geniş bir tencere içerisine 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve yağı kızdırın. Kızan tereyağına 1 adet yemeklik doğranmış soğan, 1 adet yine aynı şekilde doğranmış havuç, 1 adet küp küp doğranmış patates ve yarım adet küp küp doğranmış kereviz ekleyin. Sebzeleri bir tur karıştırarak 5 dakika kavurun. Bu sayede sebzelerin tatları daha rahat birbirine geçecek.

·        1 kap içerisine 1 litre sıcak su ekleyin ve 1 adet tableti çözülene kadar içerisinde karıştırın. Hazır olan et suyunu da sebzelerin üzerine ekleyin.

·        Kaynamaya başlayan çorbaya 1 kahve fincanı arpa şehriyesi ekleyin. Arpa şehriyelerini 5 dakika karıştırarak karıştırın.

·       Ayrı bir kâse içerisine yarım su bardağı süt ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Çorbadan bir kepçe alın ve yavaşça karıştırarak yumurtalı kâseye ekleyin. Eğer bu işlemi yavaş yapmazsanız çorba kesilebilir.  İkinci kepçeyi de aynı şekilde yumurtalı kâseye ekleyin. Yumurtalı karışımı yavaşça karıştırarak çorbaya ekleyin.

·       En son çorbaya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.

·        Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak terbiyeli sebze çorbası hazır. Üzerine bir tutam dereotu ile servis edebilirsiniz.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)